Referenties

RetailVisie kan door zijn jarenlange ervaring, buigen over een groot aantal bedrijven waarvoor een uiteenlopend pallet aan opdrachten is uitgevoerd.

Kalter Aardbeien Casus:

Het bedrijf van Annet en Richard Kalter is een aardbeienkwekerij met belevingswinkel in IJsselmuiden. Van klanten kregen ze te horen dat ze een prachtige winkel hadden echter de omzet bleef ver achter ten opzichte van hun verwachtingen.

Richard & Annet wilden dat hun winkel een rendabel bedrijfsonderdeel van hun bedrijf zou worden. Via hun collega ondernemer Huib Meinardi werd Hans Ravensbergen van RetailVisie benaderd hun daarin te adviseren.

RetailVisie heeft Richard & Annet eerst gevraagd wat hun droom was. Deze droom heeft hun geholpen hun huidige strategie te ontwikkelen. RetailVisie heeft vervolgens samen met hun deze strategie vertaalt naar de winkelvloer waarbij zaken zoals routing van de winkel, assortimentsbepaling, personeelsbeleid en advertentiebeleid aan de orde kwamen. De winkel van Richard & Annet is momenteel een volwaardig bedrijfsonderdeel met een goed bedrijfsresultaat. RetailVisie werkt momenteel met hun aan de 2.0 versie van de winkel.

Als ik aan RetailVisie denk, denk ik aan betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ze hebben een gemeend hart voor de zaak waar ze mee bezig zijn.
Annet Kalter - Eigenaar

Meinardi Boerderij Winkels Casus:

Sinds een aantal jaren timmert Meinardi met zijn boerderij winkel stevig aan de weg. Samen met RetailVisie is er een professionaliseringsslag gemaakt waarbij de winkel is omgebouwd tot een ware belevingswinkel. Het vers assortiment is met veel regionale en zelfgemaakte producten sterk uitgebreid. Was het voorheen zo dat de Meinardi winkel qua omzet erg seizoensafhankelijk was door de verkoop van aardbeien en asperges in de maanden april t/m augustus. Momenteel is er sprake van een omzet die het gehele jaarrond winstgevend is.


De werkwijze en de praktijkgerichte oplossingen van RetailVisie passen bij ons bedrijf en zijn voor ons ook nog inspirerend.
Huib Meinardi - Directeur

Gamma Bouwmarkten Casus:

Op het hoofdkantoor van Gamma is gedurende een jaar op interim basis gewerkt aan twee projecten. De eerste betrof de introductie van het 'OK'-label, een groep basic artikelen welke gepositioneerd werden onder Gamma label. Het ging hier om de algehele begeleiding, de selectie van artikelen, de ontwikkeling van verpakkingen en de communicatie en implementatie in de 165 bouwmarkten.

Naast het project 'OK-huismerk' is RetailVisie ook als project manager actief geweest in het aanpassen van alle bestaande schappenplannen. Deze aanpassing was nodig in het kader van de ombouw van alle bestaande bouwmarkten naar de Gamma bouwmarkten nieuwe stijl. Hierbij zijn veel schappenplannen aangepast echter nooit formeel verwerkt in de schappenplantekeningen. Het ging hier om honderden plannen die 1 voor 1 moesten worden gecontroleerd en besproken.

Progress Transport Casus:

Dit jonge bedrijf is een aantal jaren actief op de transport markt. In 2016 kozen zij ervoor om samen met RetailVisie hun huisstijl te laten ontwikkelen. Het was het tijdstip om het bedrijf definitief in de markt te zetten en daar hoorde een logo, website en alle andere diverse communicatie middelen bij.

House of Sports Casus:

Al sinds jaren is RetailVisie voor House of Sports een sparringspartner voor het inzetten van bekende sporters. Afhankelijk van het thema, bijeenkomst of doel van een bedrijf kan gekozen worden voor de inzet en ondersteuning van een specifieke sporter. House of sports heeft een pakket met een veelzijdigheid aan sporters uitkomend in een breed scala aan sporten. Hierbij wordt gekeken naar de synergie tussen het bedrijf en de sporter om zo een optimaal resultaat te behalen uit de inzet hier van.

Plus Supermarkten Casus:

RetailVisie heeft gedurende enige jaren ondersteund in het implementeren van diverse landelijke acties waaronder de alom bekende Eredivisie voetbal plaatjes en de invulling van het contract rondom het schaatsen. Ook is meegedacht over het vertalen van landelijke acties naar regionaal en lokaal marketing beleid.


Unilever Casus:

In samenwerking met Jumbo supermarkten en Unilever, is RetailVisie een project gestart waarbij werd gekeken naar de lokale dominantie van diverse producten. Op deze wijze kan d.m.v. lokale marketing een push worden gegeven aan de verkoop en vindt een versteviging plaats in de relatie/interactie leverancier/supermarkt.

Eredivisie Casus:

RetailVisie heeft samen met diverse andere partijen mee geschreven aan de invulling van het business model. Centraal hierbij stond de branding van het merk 'Eredivisie'. Hoe kunnen clubs en spelers worden ingezet om langs diverse kanalen, de naamsbekendheid te vergroten en zo een meer rendabele opzet te krijgen.

Guliker & Roobol Casus:

Met het bedrijf Guliker, gespecialiseerd in eieren, heeft RetailVisie een traject gelopen om te komen tot een 100% hoogwaardig Nederlands ei welke volledig biologisch was. Daarnaast heeft een onderzoek plaats gevonden rondom de (in)elasticiteit van de prijs van eieren.

Ik wil graag meer informatie