Foodweken op NPO 3

NPO 3 brengt voor de tweede keer de Foodweken. Vanaf 10 mei staat de programmering zes weken lang in het teken van eten. De zender brengt programma’s als ‘De Nieuwe Garde’, ‘Broodje Gezond’ en nieuwe documentaires. Daarnaast kan heel Nederland meedoen aan het online social eating-concept Foodbezig.

Foodwoensdag

Op de woensdag zendt NPO 3 wekelijks de ‘Keuringsdienst van Waarde Quiz’ uit. Daan Nieber test zestien BN’ers op hun kennis van eten. Aansluitend komt de nieuwe reeks van ‘Broodje Gezond’. In dit programma onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. En daarna volgt het nieuwe programma ‘De Nieuwe Garde’. In deze zesdelige serie worden jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daar buiten gevolgd. De Foodwoensdagen worden om 22.30 uur afgesloten met documentaires over eten.

Fooddonderdag

Op Fooddonderdag is een nieuwe special van de ‘Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis’ te zien. In deze specials gaat het KvW-team terug naar de oorsprong en herkomst van ogenschijnlijke typische Nederlandse producten. Daarna volgt een lange documentaire, waaronder ‘That Sugar Film’. In deze documentaire laat Australische maker Damon Gameau de effecten van suiker in het lichaam laat zien.

Andere avonden

Van maandag tot en met vrijdag staan de vooravond en de late avond ook in het teken van de Foodprogrammering. In de vooravond zijn er herhalingen van ‘Chef in je oor’ en ‘Keuringsdienst van Waarde’. In de late avond herhaalt NPO3 andere foodprogramma’s.

Foodbezig

Verschillende KRO-NCRV food-presentatoren gaan van 8 tot en met 12 mei een week lang ontbijten met gasten. Dit streamen ze live op Facebook. Tijdens het ontbijt is er live interactie met de kijkers en kan er op een ongedwongen manier gepraat worden over ontbijten en eten in het algemeen. De bezoeker kan via de chat, Instagram en Snapchat een foto uploaden van zijn ontbijt. Met de hashtag #foodbezig challenge dagen ze hun vrienden ook uit om te ontbijten

Ik wil graag meer informatie